7 Haziran 2014 Cumartesi

sandal poğaça




Malzemeler:

Hamuru İçin:

  • 1 yumurta akı
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
İç Harcı İçin:

  • 150 gr. beyaz peynir
  • 5- 6 dal maydanoz (kıyılmış)
  • karabiber
  • pul biber
  • kuru nane
  • 1 domates 
  • 1 yeşil biber 

Üzeri İçin:

  • yumurta sarısı
  • çörek otu
Yapılışı:


Hamur için gerekli olan malzemeler sırasıyla bir kaba alınarak yoğrulur. İç harcını hazırlamak için beyaz peynir, maydanoz ve baharatlar karıştırılır. Ayrı bir yere de domates kabukları soyularak küçük küçük doğranır. Biberlerde ortadan ikiye kesilerek çekirdekleri temizlenir. Daha sonra ince ince kıyılır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Elle bastırılarak açılır. Peynirli harç konulur. Hamurun iki kenarından tutularak ortası açık kalacak şekilde sadece uçları birbirine yapıştırılır. Üstlerine domates ve biber dilimleri konulur. Hamurun sadece kenarlarına yumurta sarısı sürülür. Çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder