3 Mayıs 2014 Cumartesi

semizotu yemeği


Malzemeler:
  • 1 demet semizotu (kıyılmış)
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
Servis İçin:
  • sarımsaklı yoğurt
  • pulbiber
Yapılışı:


Sıvı yağ ile küçük doğranmış soğan ve sarımsak kavrulur. Daha sonra salçalar eklenerek kavrulmaya devam edilir. Su katılarak kaynaması beklenir. Kaynayınca pirinç, kıyılmış semizotu, tuz ve şeker eklenerek pişirilir.


2 yorum: