25 Mayıs 2014 Pazar

cevizli ve sütlü irmik helvası


Malzemeler:
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti:
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
Üzeri İçin:

  • ceviz (iri dövülmüş)
Yapılışı:


Sıvı yağ ve tereyağı konulan tencere ocağa alınarak irmik rengi değişene kadar kavrulur. Ayrı bir yerde şeker, süt ve su pişirilmeden şeker iyice eriyene kadar karıştırılır. Kavrulan irmiğin üzerine dökülür. Kaynayana  ve koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan alınıp demlenmeye bırakılır. Üzerine ceviz serpilerek servis yapılır.



2 yorum: