31 Mayıs 2014 Cumartesi

bazlama




Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • yarım paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • aldığı kadar un
Üstü İçin:
  • tereyağı
Yapılışı:


Hamur için gerekli olan malzemeler bir kabın içerisine alınarak yoğrulur. Üstü örtülerek 1 saat mayalanması için beklenir. Yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak unlanarak açılır. Yağsız olarak teflon tavada iki tarafı da pişirilir. Henüz sıcakken üstlerine tereyağı sürülür.



2 yorum:

  1. canım harika olmuş yanına peynir tereyağ aman nede güzel gider eline sağlık şimdi canım çekti yaaa

    YanıtlaSil