8 Haziran 2014 Pazar

kabak sufle




Malzemeler:

  • 2 yufka
  • 3 kabak rendesi
  • 150 gr. beyaz peynir (ezilmiş)
  • tuz 
  • karabiber
  • kuru nane
  • dereotu (kıyılmış)

Sosu İçin:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:

  • kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:


Sos için gerekli olan malzemeler bir kaba alınarak çırpılır. Ayrı bir yerde kabak rendelenerek suyu sıkılır. İçine ezilmiş beyaz peynir, tuz, karabiber, kuru nane ve dereotu eklenerek karıştırılır. Bu kabaklı, peynirli harç çırpılmış olan sosa eklenir. Yufkalarda elle parçalanarak ilave edilir. Hepsi birlikte kaşıkla karıştırılır. Yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletilir. Yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Üstü düzeltilir. Önceden ısıtılmış 180- 190 dereceli fırında pişirilir. En son kaşar peyniri rendesi serpilerek tekrar fırına verilir.  Kaşar peyniri eriyene kadar fırında tutulur.






2 yorum:

  1. Benimde cok severek ve sık sık yaptigim bir lezzet..ellerinize saglik,nefis olmus..

    YanıtlaSil