29 Mayıs 2014 Perşembe

limonlu muhallebi


Malzemeler:

  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1.5 su bardağı şeker (çok tatlı sevmeyenler için 1 su bardağı)
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
  • pasta süsü  (veya hindistan cevizi)
Yapılışı:


Un, mısır nişastası ve şeker tencereye alınır. Üzerine yavaş yavaş süt dökülerek karıştırılır. Limon suyu ve kabuğunun rendesi de eklenir. Ocağa alınarak sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra vanilya eklenir. Üzeri süslenerek servis yapılır.




2 yorum: