23 Aralık 2013 Pazartesi

tavuklu ve sebzeli keseler

Malzemeler:

Krep İçin:
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • tuz
  • aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
  • 1 soğan (küçük doğranmış)
  • 2 yeşil biber (halka halka doğranmış)
  • 1 kase tavuk eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 kase ıspanak (kıyılmış-haşlanmış)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 patates (haşlamış)
  • 1 havuç (haşlanmış)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • köri
  • kekik
  • 50 gr. tulum peyniri rendesi (veya kaşar peyniri)
  • 1 çorba kaşığı lor
  • maydanoz (haşlanmış)
Yapılışı:


Sıvı yağ ile önce soğan, biberler ve tavuk etleri kavrulur. Daha sonra sırasıyla salça, haşlanmış ıspanak, küp küp doğranmış ve haşlanmış havuç, patates ve baharatlar eklenerek hepsi kavrulur. Ocaktan alındıktan sonra peynirler eklenir ve karıştırılır. Krep için gerekli malzemeler bir kasede çırpılır. Kek hamuru gibi akıcı bir kıvam elde edilir. Teflon tava biraz yağlanır. Krep hamurundan 1 kepçe dökülerek iki tarafı da pişirilir. Krep hamurları açık olarak yayılır. Üstlerine içi konulur. Kese şeklinde büzülerek haşlanmış maydanoz ile bağlanır.


8 yorum:

  1. Nefis görünüyor. Kreple yapılan yemekleri çok severim. Eline sağlık. Sevgi ve muhabbetle :)

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim güzel yorumunuz ve ziyaretiniz için.:) krep sevenler için içindeki sebzelerle lezzeti dahada artmış bir tarif. sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. cok guzel bır sunum olmus elıne sağlık

    YanıtlaSil
  4. Sunuma bayıldım.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık harika görünüyor.sizi çevrelere ekledim banada beklerim.sevgilerle

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim.bende ekledim sizi...tabiki gelirim..sevgiler:)

    YanıtlaSil