6 Haziran 2014 Cuma

çilekli pratik pasta


Malzemeler:

  • 1 paket sakızlı muhallebi
  • 3.5 su bardağı süt
  • 2 paket pötibör bisküvi (ufalanmış)
  • 1 tatlı kaşığı margarin
Üzeri İçin:
  • 1 paket çilekli sos
  • 1 su bardağı su
Süslemek İçin:
  • hindistan cevizi
  • çilek dilimleri
Yapılışı:


Süt ile sakızlı muhallebi karıştırılarak ocakta koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra muhallebi henüz sıcakken margarin eklenerek iyice eriyene kadar karıştırılır. Muhallebi ılındığında ufalanmış bisküviler eklenerek karıştırılır. Streç film serilmiş kek kalıbına dökülerek dolapta iyice soğutulur. Çilek sosu da su ile ocakta koyulaşıp kaynayana kadar pişirilir ve ılınması için beklenir. Pasta soğuduktan sonra servis tabağına ters çevrilerek çıkarılır. Hazırlanan çilekli sosta ılındıktan sonra pastanın üzerine gezdirilir. En son üzeri hindistan cevizi ve çilek dilimleri ile süslenir.



4 yorum:

  1. çilek görseli fena yaptı bizi canım bu ne görüntü böyle bir dilim alsak eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke ikram etmem mümkün olsa :) teşekkür ederim güzel yorumunuz için..

      Sil
  2. Ne kadar pratik ve lezzetli olmuş,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil