Malzemeler:
- 4 yufka
- 1 yumurta
- yarım su bardağı yoğurt
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- beyaz peynir
- patates (haşlanmış)
- karabiber
- maydanoz
- 1 yumurta sarısı
- susam
- çörek otu
Sos için gerekli olan malzemeler bir kasede çırpılır. Yufka tezgaha bütün serilir. Üç parmak genişliğinde yaklaşık sekiz eşit şerite kesilir. Sosu fırça yada kaşık yardımıyla sürülür. Uç kısmına iç harcı konulur. Üçgen şekilde sarılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörek otu ve susam serpilir. 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.
ellerine sağlık canım nefis olmuş.sevgilerimle
YanıtlaSilteşekkür ederim:) sevgiler
Sil