5 Ocak 2014 Pazar

muska böreği



Malzemeler:
  • 4 yufka
Sosu İçin:
  • 1 yumurta
  • yarım su bardağı yoğurt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
İç Harcı İçin:
  • beyaz peynir
  • patates (haşlanmış)
  • karabiber
  • maydanoz
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • susam
  • çörek otu
Yapılışı:


Sos için gerekli olan malzemeler bir kasede çırpılır. Yufka tezgaha bütün serilir. Üç parmak genişliğinde yaklaşık sekiz eşit şerite kesilir. Sosu fırça yada kaşık yardımıyla sürülür. Uç kısmına iç harcı konulur. Üçgen şekilde sarılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörek otu ve susam serpilir. 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.











2 yorum: