Malzemeler:
- yarım kg. kuşbaşı dana eti
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yeşil biber
- 1 kabak
- 1 patates
- 1 patlıcan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 çorba kaşığı domates püresi
- 1 çay bardağı bezelye (dondurulmuş)
- 1 küçük kase taze fasulye (dondurulmuş)
- tuz
- karabiber
- kekik
- 1 su bardağı et suyu
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- tuz
- kaşar peyniri rendesi
Dana eti su ile ocağa alınarak yumuşayana kadar pişirilir. Ayrı bir yerde sıvı yağ ile önce soğan, sarımsak ve halka halka doğranmış yeşil biberler kavrulur. Daha sonra sırasıyla küp küp doğranmış kabak, patates ve patlıcanlar eklenerek kavrulmaya devam edilir. Salçalar ve domates püresi ilave edilir. Haşlanmış olan etin suyu, taze fasulye ve bezelye eklenerek biraz yumuşayana kadar pişirilir. En son et, tuz ve baharatlar katılır. Güveç kaplarına konularak fırında 25-30 dk. pişirilir. Bu arada beşamel sosu hazırlanır. Bunun için sıvıyağ ile önce un kavrulur. Daha sonra süt ve tuz eklenerek ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir. Koyulaşıp kaynamaya başlayan sos ocaktan alınır. Beşamel sos fırından alınan güveç kaplarının üstlerine paylaştırılır ve tekrar fırına verilerek beşamel sos koyulaşana kadar pişirilir. Fırından alındıktan sonra güveç sıcakken üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir.
güveçde enfes pişer bu yemek nede lezzetli olmuş eline sağlık canım
YanıtlaSilteşekkür ederim güzel yorumunuz için
Sil