Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 tane soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı su
Yapılışı:
Öncelikle karnabaharlar çiceklerine ayrılı ve yıkanır.Soğan yemeklik,havuç ve patates küp küp doğranır.Tencereye sıvıyağ alınarak önce soğan kavrulur.Daha sonra sırasıyla önce havuç arkasından patates tencereye ilave edilerek çevrilir. Salçalar, şeker, tuz ve suyu ilave edilerek karıştırılır. En son karnıbaharlar da tencereye eklenir. Kaynadıktan sonra altı kısılarak, sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder