27 Şubat 2014 Perşembe

üç renkli irmik tatlısı



Malzemeler:
  • 1 su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı şeker 
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • yarım portakal kabuğu rendesi (veya limon kabuğu rendesi)
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • yarım paket meyveli sos (çilekli, frambuazlı veya orman meyveli)
  • 1 fiske kırmızı gıda boyası
Yapılışı:


İrmik, şeker ve süt ocakta sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Ocaktan alınıp içine henüz sıcakken vanilya ve margarin eklenerek margarin eriyene kadar karıştırılır. İrmikli tatlı üç eşit bölüme ayrılır. Birincisine sadece portakal kabuğu rendesi, ikinci bölüme kakao ve üçüncü bölüme toz haldeki meyveli sos (orman meyveli kullandım) ve bir fiske kırmızı gıda boyası konularak iyice karıştırılır. Muffin kaplarına veya küçük kaselere önce meyveli daha sonra üzerine portakallı ve en üstte kakaolu tatlı konulur. Dolapta soğuduktan sonra ters çevrilerek servis yapılır.






































Dilerseniz tatlıyı meyveli sos ve kırmızı gıda boyası kullanmadan iki renkli olarakta yapabilirsiniz.


2 yorum:

  1. irmik tatlısı çok sevdiğim ve çok yaptığım bir tatlıdır.ellerine sağlık canım harika görünüyor.

    YanıtlaSil