Çiğdem'in Mutfağı
24 Ocak 2014 Cuma
şehriyeli pilav
Malzemeler:
1.5 su bardağı pirinç
yarım çay bardağı arpa şehriye
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 su bardağı su (veya et suyu)
tuz
1 çay kaşığı şeker
Yapılışı:
Sıvı yağ ile önce arpa şehriyeler kavrulur. Rengi değişmeye başlayınca pirinç ve tereyağı eklenerek kavrulmaya devam edilir. Tuz, şeker ve su (et suyu kullandım) ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.
2 yorum:
*mehtap
25 Ocak 2014 09:46
oğlumun en favori pilavı, eline sağlık.
Yanıtla
Sil
Yanıtlar
Çiğdem Engin'in Mutfağı
14 Şubat 2014 23:41
teşekkür ederim...benimde favorimdir :)
Sil
Yanıtlar
Yanıtla
Yanıtla
Yorum ekle
Daha fazlasını yükle...
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
oğlumun en favori pilavı, eline sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim...benimde favorimdir :)
Sil