28 Ocak 2015 Çarşamba

bayatlamayan mayonezli poğaça


Malzemeler:

  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı yoğurt (sulu tarafından)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • birkaç damla limon suyu (karbonatın üzerine damlatmak için)
  • tuz
  • aldığı kadar un
İç Harcı İçin:

  • beyaz peynir (ufalanmış) (dilerseniz patates)
  • karabiber
  • maydanoz (kıyılmış)

Üzeri İçin:

  • 1 yumurta sarısı
  • susam
  • çörek otu
Yapılışı:  


Hamur için gerekli malzemeler sırasıyla bir kaba alınarak yoğrulur. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparılarak yuvarlanır. İç harcı konur. İstenilen şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu ve susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.



4 Ocak 2015 Pazar

pırasa köftesi


Malzemeler:

  • 4 adet pırasa (sadece beyaz kısımları)
  • su
  • 200 gr. kıyma
  • 2 patates (haşlanmış-ezilmiş)
  • 1 soğan (rendelenmiş)
  • 1 yumurta
  • 4  çorba kaşığı un
  • tuz
  • karabiber
  • birkaç dal maydanoz (kıyılmış)
Bulamak İçin:

  • un
  • 2 yumurta (çırpılmış)
Kızartmak İçin:

  • sıvı yağ
Yapılışı:


Pırasalar ince ince kıyılarak tencereye alınır. Üzerine su ilave edilerek haşlanır ve süzülür. Suları iyice sıkılır. Diğer tüm malzemelerle karıştırılarak yoğrulur. Köfte şekli verilerek önce un sonra yumurtaya bulanır. Kızgın sıvı yağda kızartılır.