12 Mayıs 2015 Salı

trileçe



Malzemeler:

Keki için:

  • 4 yumurta
  • 10 çorba kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 10 çorba kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krema
Üzeri İçin:

  • 1 paket meyveli sos
  • 1 su bardağı su

Yapılışı:


Önce yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Daha sonra diğer malzemelerde eklenir ve tekrar çırpılır. Yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında pişirilir. Bu arada kek pişerken şerbeti hazırlanır. Süt, şeker ve krema mikserle çırpılır. Fırından çıkan kek bir kenarda soğutulur. Daha sonra şerbetini çekmesi için kürdan batırılır ve dilimlenir. Üzerine  şerbeti  dökülür. En son ocakta pişirilen meyveli sos gezdirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder