22 Mayıs 2015 Cuma

dereotlu mahlepli poğaça


Malzemeler:

Hamuru İçin:

  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım paket margarin (yumuşak)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • yarım çay kaşığı mahlep
  • 1 paket çeşnili hamur kabartma tozu (mahlepli susam aromalı)
  • aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
  • beyaz peynir
  • dereotu
  • karabiber
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • susam
  • çörek otu
Yapılışı:

Hamur için gerekli malzemeler sırasıyla bir kaba alınarak yoğrulur. İç harcı içinde beyaz peynir ezilir. Karabiber ve kıyılmış dereotu ile karıştırılır. Hamurdan parçalar koparılır. Elle bastırılarak açılır. İç harcı konularak oval şekilde kapatılır. Kapatılan yer alta gelecek şekilde yağlamış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam ve çörek otu serpilir. Bıçak veya çatalla üzeri çizilir. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirilir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder