18 Şubat 2015 Çarşamba

kapalı pide



Malzemeler:

Hamuru İçin:

  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • aldığı kadar un

İç Harcı İçin:

  • 2 soğan
  • 150 gr kıyma
  • çiğ patates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı toz biber
  • kekik
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzeri İçin:

  • 1 yumurta sarısı
  • sıvı yağ
Yapılışı:


Hamur için gerekli malzemeler bir kaba alınarak yoğrulur. Üzeri örtülerek kabarana kadar dinlendirilir. Bu arada iç harcı hazırlanır. Sıvı yağda önce küçük doğranmış soğanlar ve kıyma kavrulur. Daha sonra çiğ patates rendesi, salçalar, tuz ve baharatlar ilave edilir. Kavrulduktan sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparılır. Unlanarak küçük pasta tabağı büyüklüğünde açılır. İç harcı konulur. Karşılıklı iki kenarı ortaya toplanarak kapatılır. Yumurta sarısına birkaç damla sıvı yağ damlatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.



2 yorum:

  1. Güzel görünüyor. Elinize sağlık.
    Hamuru da iç malzemeleri de çok güzel....

    YanıtlaSil