12 Şubat 2015 Perşembe

silikon mutfak eşyaları sağlığa zararlı mı?


Silikon, camın da ham maddesi olan silis kumunun sıvılaştırılması sonucunda elde edilen sağlıklı ve hijyenik bir ham maddedir. Silikonun ortalama erime sıcaklığı 357°c dir. Bu sebeple bu kadar esnek bir malzeme şaşırtıcı bir biçimde fırının içerisinde erimeden kullanılabilir.

Silikon kaplar kanserojen madde içermiyor
 %100 sıvı silikon (LSR), ürüne kesinlikle tat ve koku geçirmez. Ve yine % 100 silikon kaplar kanserojen madde içermez. İçerisinde insan sağlığı için zararlı maddeler yoktur. Esnek ve pratiktir. Çatlamaz, kırılmaz yıllar boyu kullanılabilir. 

Alırken neye dikkat edilmeli?
Diğer kaplara göre daha avantajlı gözüken silikon kaplar yaklaşık 10 yıldır üretilmekte ve bu konuda aslında çok fazla çalışmaya erişilememekte. Silikon pişirme kalıpları çok basit gibi görünmesine rağmen üretimi oldukça zor ve yatırım maliyetleri yüksek. Bu kapları alırken dikkat edilmesi gerekenlerin başında, % 100 silikon kaplar kullanmak ve kapların içerisine plastik katılmadığından emin olmak, kapların Tarım Bakanlığı izni ile üretilmiş olup, Sağlık Bakanlığı Hıfzıssıhha Enstitüsü ve uluslar arası akredite laboratuvarındaki analizler yönünden Avrupa standartlarına uygunluğu belgelenmiş olmalıdır. Kesinlikle merdiven altı, ucuz ürünler kullanılmamalı, bilindik markalar tercih edilmelidir.
"Hürriyet Aile'den alıntıdır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder