16 Kasım 2014 Pazar

etli keşkek



Malzemeler:
  • 1 su bardağı buğday
  • yarım su bardağı nohut (haşlanmış)
  • yarım su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
  • 250 gr. dana kuşbaşı (veya kuzu, tavuk eti)
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • yeterince su
Yapılışı:

Buğday akşamdan yıkanır ve ılık su ile ıslatılır. Yaklaşık bir saat sonra aynı su ile biraz kaynatılır. Kapağı kapalı bekletilir. Ertesi gün buğdaylar yeterince yumuşamamışsa biraz su ilavesi ile tekrar kaynatılır. Tuz eklenerek kaşık ile ezilir. Ayrı bir yerde sıvı yağ ile soğan kavrulur. Daha sonra et ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Salçalar katılır. Su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohut, kuru fasulye, tuz ve karabiber eklenir. Pişirilir. Servis tabağına önce buğday alınır. Üzerine pişirilen etli nohut konulur. Üzerine pul biber serpilerek servis yapılır.



3 yorum:

  1. eşim sevmez ama ben bayılırım keşkeğe.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Keşkek çok severim üzerindekiler de çok güzel duruyor iştah açıcı eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.

    YanıtlaSil