3 Kasım 2014 Pazartesi

körili poğaça


Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı margarin (yumuşak)
  • 1 paket instant kuru hamur mayası
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • aldığı kadar un

İç Harcı İçin:
  • patates (haşlanmış-ezilmiş)
  • beyaz peynir
  • köri
  • karabiber
Üzeri İçin:
  • yumurta sarısı
  • susam
  • çörek otu
Yapılışı:


Bütün malzemeler bir kaba alınarak yoğrulur. Üzeri örtülerek yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakılır. Hamurdan parçalar koparılır. Üzerine bir kasede karıştırılmış iç harcı konulur. Hamurun kenarlarından çekilerek ortada toplanır ve kapatılır. Tepside de mayalanması için bir süre dinlendirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder