9 Ekim 2014 Perşembe

mısır unlu patlıcan kızartması


Malzemeler:
  • patlıcan
  • yumurta (bütün halde)
  • mısır unu
  • tuz 
  • karabiber
Kızartmak İçin:
  • sıvı yağ
Servis İçin:
  • sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:


Patlıcanlar alacalı soyulur ve dilimlenir. Tuz serpilir ve suyu sıkılır. Patlıcan dilimleri önce çırpılmış bütün bir yumurtaya daha sonra tuz ve karabiber ile karıştırılmış mısır ununa bulanır. Kızgın yağda kızartılır. Sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapılır.



2 yorum:

  1. Patlıcanlı her lezzete varım,nefis olmuş Çiğdemcim.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil