10 Ekim 2014 Cuma

bayram pilavı

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 1 havuç (küp küp)
  • 1 kapya biber (kırmızı biber)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı su
  • yarım su bardağı nohut (haşlanmış)
  • yarım su bardağı bezelye (haşlanmış)
  • tuz
  • karabiber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:

Sıvı yağ ile önce küçük doğranmış soğan ve küp küp doğranmış havuçlar kavrulur. Yine küp küp doğranmış kırmızı biberde eklenerek kavrulmaya devam edilir. Daha sonra salçalarda ilave edilir ve kokusu çıkana kadar çevrilir. Pirinç, tuz ve karabiber ilave edilir ve hepsi birlikte kavrulur. Et suyu ve su katılarak kaynamaya bırakılır. kaynadığında en son haşlanmış nohut ve bezelyeler eklenerek pişmeye bırakılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder