8 Temmuz 2019 Pazartesi

kakaolu ıslak kurabiye


Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • yarım paket tereyağı (veya margarin)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un

Sosu:
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt (veya su)

Süslemek İçin:
  • hindistan cevizi

Yapılışı:

Bir kabın içinde yumurta,şeker,yumuşak tereyağı,sıvıyağ karıştırılır. Kakao,un kabartma tozu ve vanilya da ilave edilerek yoğrulur. Hamurdan parçalar alınarak yuvarlanır ve tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında  20-25 dk pişirilir.Bu arada sosu hazırlanır.Soğuk süt ve şeker bir kasede şeker eriyene kadar karıştırılır.Kurabiyeler fırından çıkınca sıcakken bu soğuk sos üzerine gezdirilir.Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder