2 Şubat 2019 Cumartesi

çiçek poğaça



Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant toz maya (veya yaş maya)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un 
İçi İçin:
  • beyaz peynir
  • maydanoz
Üzeri İçin:
  • yumurta sarısı
  • susam
  • çörek otu
Yapılışı:

Hamur için un hariç diğer malzemeler sırasıyla yoğurma kabına alınır ve karıştırılır. Un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Üzerini kapatıp bir saat mayalandırılır. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparılarak elle çay tabağı büyüklüğünde açılır. İçine peynir ve maydanoz karışımı konulur. Ağzı büzülerek kapatılır ve yuvarlanır. Kapatılan yer alta gelecek şekilde konulur. Üzeri elle biraz bastırılır. Poğaçanın uç kısımları bıçakla yediye kesilir. Kesilen her parça aynı yöne bükerek döndürülür ve çiçek şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Ortasına susam ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder