19 Haziran 2015 Cuma

burgu poğaça


Malzemeler:
  • 1 yumurta akı
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağı su (ılık)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 50 gr beyaz peynir (ezilmiş)
  • aldığı kadar un
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • birkaç damla sıvı yağ
  • çörek otu
Yapılışı:


Hamur için gerekli malzemeler sırasıyla bir kaba alınarak yoğrulur. Peynirde ezilerek hamur malzemesinin içine katılarak yoğrulur. Hamurun üzeri örtülerek yaklaşık bir saat kabarana kadar bekletilir. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparılır. Elle tezgahta yuvarlanarak rulo yapılır. Daha sonra burgu şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder