17 Eylül 2014 Çarşamba

özbek pilavı


Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 büyük veya 2 orta boy havuç rendesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 250 gr. kuzu kuşbaşı et (haşlanmış)
  • 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • tuz
  • karabiber
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 4.5 su bardağı et suyu (veya su)

Yapılışı:


Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınarak önce küçük doğranmış soğan ve havuç rendesi kavrulur. Salçalar ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Et suyu veya su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynadığında yıkanmış ve süzülmüş pirinç, tuz, karabiber ve şeker eklenerek pişirilir. Suyunu biraz çektiğinde içine haşlanmış nohut ve haşlanmış kuşbaşı et eklenir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder