19 Şubat 2014 Çarşamba

patatesli hamsi buğulama


Malzemeler:
  • yarım kg. hamsi
  • 2 patates
  • 2 soğan
  • 2 domates rendesi
  • biraz limon suyu
  • yarım su bardağı su,
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • 1 domates (dilimlenmiş)
  • maydanoz (kıyılmış)

Yapılışı:

Hamsiler ayıklanır ve yıkanır. Tencere sıvı yağ ile yağlanır. Önce halka hakla kesilmiş patatesler bir sıra halinde dizilir. Üzerine yine halka halka kesilmiş soğanlar ve onunda üzerine hamsiler dizilir.  Ayrı bir kasede domates rendesi, sıvı yağ, su, limon suyu, tuz ve karabiber karıştırılarak tencereye dökülür. En üste yine halka halka dilimlenmiş domatesler dizilir ve kıyılmış maydanozlar serpilir.kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir.







2 yorum:

  1. Hamsi geçen hafta bir çoğaldı, şimdilerde gene yok. Ama 20 derecede nasıl olsun. Buğulama süper görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet haklısınız İlhan bey ama benim gibi bolken dondurucuya koyup daha sonra kullanabilmek böyle zamanlarda güzel oluyor...teşekkür ederim güzel yorumunuz ve ziyaretiniz için.

      Sil