2 Nisan 2015 Perşembe

etli yuvarlak köfte

Bu tarif Malatya'ya ait yöresel bir tat.


Malzemeler:
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 1 kase kırık buğday
  • 1 kase ince bulgur
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber (kırmızı biber)
  • karabiber
  • pul biber
  • yenibahar
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
 Üzeri İçin:

  • birkaç dal maydanoz (kıyılmış)

Yapılışı:


Kırık buğday ve ince bulgurun üzerine ılık su eklenir. Tuz atılır ve suyunu çekene kadar bekletilir. Bulgur ve buğdaya 3 yemek kaşığı un ilave edilip yoğrulur. Yoğrulan harçtan misket büyüklüğünde köfteler yapılır. Köfteler, 1 tatlı kaşığı tuz katılan kaynar suda haşlanır. Kuşbaşı et kendi yağında suyunu çekene kadar kavrulur. Suyunu çeken ete, 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir. Kuru soğan küçük küçük doğranır ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte ayrı bir tencerede kavrulur. Pembeleşen soğanlara küçük küçük doğranmış kapya ve yeşil biberler ilave edilir. Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranarak eklenir. Karabiber, pul biber ve yeni bahar ilave edilip domatesler yumuşayana kadar pişirilir. Haşlanan köfteler süzülür ve hazırlanan bu sosla karıştırılır. Kaynatılır. Köfteler servis tabağına alınır. Üzerine kavrulmuş et konulur ve en son maydanoz serpilir.


2 yorum: