14 Şubat 2014 Cuma

tavuk beyti



Malzemeler:

Lavaş Ekmeği İçin:

  • 1 su bardağı ılık süt (veya ılık su)
  • yarım paket yaş maya
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • aldığı kadar un


İç Harcı İçin:

  • 1 tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
  • 1 soğan (küçük doğranmış)
  • 3 yeşil biber (halka hakla doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı toz biber
  • kekik
  • maydanoz (kıyılmış)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Üstü için:
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
Süslemek İçin:
  • maydanoz
Yapılışı:

Önce lavaş ekmeği hazırlanır. Bunun için gerekli malzemeler yoğrulur. Kabarması için üstü örtülerek dinlendirilir. Bu arada iç harcı hazırlanır. Sıvı yağda önce soğan ve yeşil biberler kavrulur. Daha sonra tavuk eklenerek kavrulmaya devam edilir. Salçalar, tuz ve baharatlarda ilave edilerek ocaktan alınır .En son kıyılmış maydanoz katılır. Hamur parçalara ayrılarak merdane ile unlanarak tava büyüklüğünde açılır .Yağsız olarak teflon tavada iki tarafıda pişirilir. Hazırlanan tavuklu iç lavaş ekmeğinin her tarafına konulur. Rulo sarılır. Bıçakla iki parmak genişliğinde verev olarak kesilir. Servis tabağına dizilir. Üzerilerine ocakta kızdırılmış tereyağ ve kırmızı toz biber karışımı gezdirilir. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.








4 yorum:

  1. Karnim bu kadar acken ,bunu gormem hic iyi olmadı Çigdemcimm.ellerine saglik,nefis..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Nursen hanım.keşke sizede ikram etme şansım olsaydı

      Sil
  2. ellerine sağlık canım.benim de bu aralar beyti yapmak hep aklımda.inşallah yarın köfteli olarak yapacağım.nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım..tarifini merakla bekliyorum.seninde şimdiden ellerine sağlık.

      Sil