20 Şubat 2014 Perşembe

körili ve havuçlu pilav



Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 havuç rendesi
  • 1 domates rendesi
  • 1 çay kaşığı köri
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • tuz
  • 3.5 su bardağı su

Yapılışı:


Sıvı yağ  ile ilk önce havuç rendesi kavrulur. Daha sonra pirinç ve köri eklenerek kavrulmaya devam edilir. Domates rendesi, tereyağı, şeker ve tuzda ilave edilerek biraz daha kavrulur. Su eklenir ve pişirilir.




3 yorum:

  1. Havuçlu çok pişirdim ama körili hiç denememiştim,lezzeti nasıl oldu merak ettim..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. ben körinin verdiği koku ve rengi seviyorum..bu pilavda da havuç ile beraber uyumlu ve bana göre lezzetli oluyor.eğer sizde köriyi seviyorsanız köriyi pilavdada denemenizi öneririm.

      Sil
  2. YEMEK TARİFİ BLOĞU OLANLARA MÜJDE

    Yemek bloglarının tanıtım ve paylaşım yapabileceği BU BENİM TARİFİM sayfası yakında hizmetinizde olacak.

    - Yemek bloglarına sayfada paylaşım ve tanıtım yetkisi verilecek.

    - Paylaşımlar mutlaka kendilerine ait blog/bloglardan olacak. Başkasına ait bloglardan paylaşım yapılamayacak. Bu şekilde hareket edenlerin paylaşım yetkisi alınacak.

    - Paylaşımlar sayfanın sıkıcı olmaması ve paylaşım bombardımanı olmaması açısından belirli bir sayıda olacak.

    - Blogların paylaşımlarındaki beğeni durumuna göre bloglar arasında paylaşım sayısında farklılıklar olabilecek. Böylece kaliteli paylaşım yapan bloglar korunmuş olacak.

    İletişim: tmyemek@hotmail.com

    YanıtlaSil