25 Şubat 2014 Salı

etsiz çiğ köfte


Malzemeler:
  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur
  • sıcak su (bulguru ıslatmak için)
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • sıvı yağ
  • nar ekşisi
  • limon suyu
  • tuz
  • karabiber
  • kimyon
  • kırmızı toz biber
  • pul biber
  • isot
  • sumak
  • yarım su bardağı galeta unu
  • bir tutam maydanoz (kıyılmış)
Servis İçin:
  • marul
Yapılışı:


İnce bulgur üzerini örtecek kadar sıcak su ıslatılır. Üstü örtülerek suyunu çekene kadar bekletilir. Suyunu çekince içine küçük doğranmış soğan, sarımsak, salçalar, sıvıyağ, tuz, baharatlar, nar ekşisi ve limon suyu eklenerek iyice yoğrulur.  Daha sonra içine galeta unu ilave edilir ve tekrar yoğrulur. En son maydanoz eklenir ve iyice karıştırılır. Elde şekil verilir. Marul yapraklarıyla birlikte servis yapılır.






6 yorum:

  1. Bana göre et çıkınca çok da sağlıklı bir yiyecek olmuş. Gene de zahmetli yoğurması falan. görünüş e mükemmel elleriğnize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim.evet bencede etsiz daha sağlıklı ve yapmasıda daha pratik .et olmadığı için uzun süre yoğurmak zorunda kalmıyorsunuz

      Sil
  2. ellerine sağlık canım.çok severim olsa da yesek keşke :) canım çekti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :).yapımı çok kolay canım.sende yaparsın marifetli ellerinle..

      Sil
  3. Yenmez mi bunlar :))) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil