Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- tuz
- karabiber
- kimyon
- kırmızı toz biber
- pul biber
- 6 dal maydanoz
- 3 taze soğan
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- yarım limon suyu
Yeşil mercimek üzerini geçecek kadar ılık su ile ıslatılır. Kara suyu çıkması için bir süre bu suda bekletilir ve daha sonra süzülür. Üzerine tekrar ılık su dökülerek haşlanır ve süzülür. İnce bulgurda kısır yapar gibi üzerine çıkacak kadar sıcak su ile ıslatılır. Ayrı bir yerde sıvı yağ ile küçük doğranmış soğan ve sarımsaklar kavrulur. Salçalar ilave edilerek bir süre daha kavrulur ve ocaktan alınır. Yeşil mercimek, ince bulgur, kavrulmuş soğanlı harç, kıyılmış maydanoz ve taze soğan, tuz, baharatlar, limon suyu ve nar ekşisi hepsi bir kasede birleştirilerek yoğrulur. Köfte şekli verilir. Kıvırcık yada marul yapraklarıyla birlikte servis yapılır.
çok severim nede güzel olmuşlar eline sağlık canım
YanıtlaSilçok teşekkür ederim.
Sil