Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 2 yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılır)
- 125 gr. margarin (yumuşak)
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 çorba kaşığı pudra şekeri
- 3 çorba kaşığı irmik
- 1 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- aldığı kadar un
- 1 yumurta sarısı
- ceviz parçaları
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- birkaç damla limon suyu
Önce şerbeti hazırlanır. Şeker ve su ocakta eriyene kadar karıştırılır. Kaynamaya başladığında limon suyu eklenerek birkaç taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır. Hamur için gerekli olan malzemeler sırasıyla bir kaba alınarak yoğrulur. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparılır. Yuvarlanarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek ceviz parçaları yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir. Tatlı sıcakken soğutulmuş şerbeti üzerine gezdirilir.
Enfes görünüyor, tatlı sever biri olarak kesinlikle tarif defterime ekleyeceğim bu tarifi, Ellerine sağlık. Sevgiler
YanıtlaSilteşekkür ederim güzel yorumunuz için. bende denemenizi tavsiye ederim. sevgiler
Sil