Malzemeler:
- 1 paket sakızlı muhallebi
- 3.5 su bardağı süt
- 2 paket pötibör bisküvi (ufalanmış)
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 paket çilekli sos
- 1 su bardağı su
- hindistan cevizi
- çilek dilimleri
Süt ile sakızlı muhallebi karıştırılarak ocakta koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra muhallebi henüz sıcakken margarin eklenerek iyice eriyene kadar karıştırılır. Muhallebi ılındığında ufalanmış bisküviler eklenerek karıştırılır. Streç film serilmiş kek kalıbına dökülerek dolapta iyice soğutulur. Çilek sosu da su ile ocakta koyulaşıp kaynayana kadar pişirilir ve ılınması için beklenir. Pasta soğuduktan sonra servis tabağına ters çevrilerek çıkarılır. Hazırlanan çilekli sosta ılındıktan sonra pastanın üzerine gezdirilir. En son üzeri hindistan cevizi ve çilek dilimleri ile süslenir.
çilek görseli fena yaptı bizi canım bu ne görüntü böyle bir dilim alsak eline sağlık canım
YanıtlaSilkeşke ikram etmem mümkün olsa :) teşekkür ederim güzel yorumunuz için..
SilNe kadar pratik ve lezzetli olmuş,ellerine sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederim Nursen hanım.
Sil