Malzemeler:
- 2 parça tavuk eti
- 1 yumurta akı
- 5 çorba kaşığı tarhana
- tuz
- karabiber
- kırmızı toz biber
- kekik
- sıvı yağ
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- tuz
- pul biber
Tavuk eti jülyen (ince ve uzun) kesilir. Bir kasede tarhana, tuz ve baharatlar karıştırılır. Tavuk etleri önce yumurta akına daha sonra tarhanalı karışıma bulanır. Kızgın sıvı yağda kızartılır. Sosu için gereken malzemelerde bir kasede çırpılır. Kızartılan tavuklar bu sos ile servis yapılır.
Tarhanalı çok orjinal olmuş,çokta lezzetli..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederim.evet tarhana gerçekten ayrı bir lezzet katıyor.
Sil