Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
- yarım paket margarin (yumuşak)
- yarım su bardağı sıvı yağ
- tuz
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- 1 soğan
- 2 - 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 - 4 patates (haşlanmış)
- tuz
- karabiber
- kırmızı toz biber
- 1 yumurta akı
- galeta unu
Önce iç harcı hazırlanır. Sıvı yağ ile küçük doğranmış soğan kavrulur. Salçalar eklenerek biraz daha kavrulur. Daha sonra haşlanıp ezilmiş patates, tuz ve baharatlar ilave edilerek biraz çevrildikten sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Bu arada hamuru hazırlanır. Bunun için gerekli olan tüm malzemeler sırasıyla bir kaba alınarak yoğrulur. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Elle bastırılarak açılır. İçi konur. Oval şekilde kapatılır. Önce yumurta akına daha sonra galeta ununa bulanarak yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder