- 3 adet patlıcan
- 250 gr. kıyma
- 1 adet soğan
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 domates rendesi
- tuz
- karabiber
- sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- tuz
- karabiber
Patlıcanlar alacalı soyulur ve dilimlenir. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Daha sonra yıkanır ve kurulanır. Kızgın sıvı yağda kızartılarak fazla yağın süzülmesi için havlu kağıt üzerine alınır. İç harcı hazırlanır. Bunun için sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur. Daha sonra halka halka doğranmış yeşil biberlerde ilave edilerek biraz daha kavrulur. Kıymada eklenir. Kıymalar biraz piştikten sonra salçalar ve domates rendesi ilave edilir. Tuz ve baharatlar katılır. Beşamel sos için un kokusu çıkana kadar sıvı yağda kavrulur. Üzerine süt ilave edilerek sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Tuz ve karabiber eklenir. Fırın kabına önce patlıcanlar dizilir. Üzerine kıymalı harç yayılır. En üstte beşamel sos dökülür. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder