13 Mayıs 2014 Salı

tulum peynirli makarna


Malzemeler:
  • yarım paket makarna
  • yeteri kadar su 
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Sosu İçin:
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1- 2 yeşil biber
  • 2 domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 -3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • köri
  • kırmızı toz biber
  • kekik
  • kuru nane
  • 100 gr. tulum peyniri
Yapılışı:


Makarna tuz, sıvı yağ ve su ile haşlanır ve süzülür. Ayrı bir yerde sıvı yağ ile soğan, biber ve sarımsak kavrulur. Domates rendesi, salçalar, tuz ve baharatlarda ilave edilerek biraz daha kavrulur. Ocaktan alınarak süzülmüş makarna ile karıştırılır. Üzerine tulum peyniri rendesi serpilerek servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder