Malzemeler:
- 4 patlıcan
- 2 soğan
- 4 yeşil biber
- 4 domates
- 1 tatlı kaşığı domates salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3- 4 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz
- 2 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1.5 - 2 su bardağı su
Yağ ile önce küçük doğranmış soğan kavrulur. Halka halka kesilmiş yeşil biberler ve sarımsaklar da eklenerek kavrulmaya devam edilir. Küçük küçük doğranmış domates ve salçalarda eklenir ve hepsi birlikte kavrulur. Tuz ve şeker katılır. Patlıcanlar alacalı soyulur. Üzerilerine tuz serpilir biraz bekletilir ve yıkanır. Ortası uzunlamasına bıçakla yarılır ve biraz genişletilir. Patlıcanların ortalarına hazırlanan harç konulur. Ayrı bir yerde salça ve su çırpılarak tencereye dizilen patlıcanların üzerine gezdirilir. Kısık ateşte pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder