Malzemeler:
- yarım paket makarna
- yeteri kadar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 büyük kapya biber (kırmızı biber) (közlenmiş)
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- tuz
- karabiber
- kekik
Makarna tuz, sıvı yağ ve su ile haşlanır ve süzülür. Sosu hazırlanır. Sıvı yağ ve tereyağı tencereye alınarak küçük doğranmış sarımsaklar kavrulur. Daha sonra un eklenerek kavrulmaya devam edilir. 1 - 2 dk. sonra küp küp doğranmış kapya biberlerde eklenerek biraz çevrilir. Süt ilavesi ile sürekli karıştırılarak kaynatılır. Tuz ve karabiber eklenerek ocaktan alınarak haşlanıp süzülmüş olan makarnayla karıştırılır.Üzerine kekik serpilerek servis yapılır.
Güzel beslyici bir makarna elinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür ederim Özgen hanım. sevgiler
SilSütlü makarna ilk defa duyuyorum.ama lezzetli olacağına eminim.eline sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim. bende ilk kez denedim ve çok beğendim. paylaşmak istedim.
SilBende yapıyorum bu makarnayı,süper oluyor..İçine birada beyaz peynir..mımmmm.ellerinize sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederim. haklısınız peynirle de çok güzel olur.
Sil