Malzemeler:
- 6 adet enginar
- 1 soğan
- 1- 2 yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 1 parça tavuk eti (kuşbaşı)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 havuç (haşlanmış)
- 1 orta boy patates (haşlanmış)
- yarım çay bardağı bezelye (haşlanmış)
- tuz
- karabiber
- kekik
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- tuz
- karabiber
- yarım su bardağı su
Sıvı yağ ile küçük doğranmış soğan ve yeşil biberler kavrulur. Daha sonra küçük doğranmış sarımsak ve tavuk etleri eklenerek kavrulmaya devam edilir. Salçada kavrulduktan sonra baharatlar ve en son haşlanmış ve süzülmüş olan sebzelerde ilave edilerek bir iki kez karıştırdıktan sonra ocaktan alınır. Kararmaması için limonlu suda bekletilen enginarlar tencereye alınır. Hazırlanan harç içlerine konulur. Ayrı bir yerde de küçük doğranmış domates, salça, sıvı yağ, tuz, karabiber ve su karıştırılarak hem enginarların üstüne hemde tencereye dökülür. Kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir.
Harika olmuş sebzelerin şahı olmuş eline sağlık canım
YanıtlaSilçok teşekkür ederim
SilNefis olmuş,her türlüsü kabulümm.ellerinize sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederim
Sil