Malzemeler:
- 3 orta boy kabak
- su (haşlamak için)
- 3 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- yarım demek dereotu (kıyılmış)
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- tuz
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- kırmızı toz biber
- kuru nane
Kabakların kabukları hafifçe kazınır. Kuşbaşı doğranarak su ve tuz ile haşlanır ve süzülür. Ayrı bir yerde sıvı yağ ve tereyağı ile un çok yakılmadan 1 - 2 dk. kavrulur. Kabaklar soğuduğunda bu kavrulmuş un ve dereotu kabaklarla karıştırılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve salçalı sos gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder