Malzemeler:
- 3 orta boy patates rendesi
- 2 havuç rendesi
- 1 soğan rendesi
- 2 dal taze soğan
- 5- 6 dal maydanoz (kıyılmış)
- 1 yumurta
- 4 çorba kaşığı un
- yarım çay kaşığı karbonat
- tuz
- karabiber
- kırmızı toz biber
- pul biber
- kuru nane
- 50 gr. beyaz peynir (ufalanmış)
- sıvı yağ
- sarımsaklı yoğurt
- pul biber
Yapılışı:
Çiğ patates rendesi ile bütün malzemeler sırasıyla bir kaseye alınarak karıştırılır. Tavada sıvı yağ kızdırılır. Harçtan kaşıkla tavaya dökülerek iki tarafı da kızartılır. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder