Malzemeler:
Köfte İçin:
- 500 gr. kıyma
- 1 yumurta
- 1 soğan
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pirinç (haşlanmış)
- tuz
- karabiber
- un
- 2 yumurta (çırpılmış)
- sıvı yağ
Kıymanın yarısı soğanla beraber sıvı yağda kavrulur. Soğumaya bırakılır. Yoğurma kabına kavrulan kıyma, çiğ kıyma, haşlanmış pirinci alınır. Üzerine yumurta, karabiber ve tuzunu ilave edilip iyice yoğurulur. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılır. Şekil verilir. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulanarak kızgın sıvı yağda kızartılır. Köfteler önce kağıt havlu konulmuş tabağa sonra servis tabağına alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder