- 1 kg. pırasa
- 1 - 2 diş sarımsak
- 1 büyük havuç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı şeker
- tuz
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2- 3 çorba kaşığı pirinç
- yarım limon suyu
- yeteri kadar su
Pırasalar yıkanır ve en uçtaki yeşil kısımları temizlenerek bir parmak genişliğinde halka halka dilimlenir. Yağ ile önce halka halka doğranmış havuçlar kavrulur. Daha sonra pırasa ve sarımsak ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Şeker, tuz ve salçalarda eklenir. Yeteri kadar su konularak kaynamaya bırakılır. Pırasalar yumuşayınca pirinç ve ocaktan almaya yakın limon suyu eklenir.
ellerine sağlık canım.eşim ne kadar sevmesede ben o kadar çok seviyorum.nefis olmuş.sevgilerimle...
YanıtlaSilteşekkürler canım sevgiler
Silteşekkür ederim canım sevgiler:)
YanıtlaSil