- 4 elma rendesi
- 2 paket pötibör bisküvi (ufalanmış)
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 çorba kaşığı ceviz (veya fındık) (dövülmüş)
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı kakao
- yarım su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı margarin
- veya hazır çikolata sosu
- hindistan cevizi veya yeşil fıstık
Elma rendesi ile diğer malzemeler karıştırılıp yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanır ve top şekli verilir. Servis tabağına dizilir. Çikolata sosu için gerekli malzemeler ocakta koyulaşana kadar pişirilir. En son margarin eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır. Soğutulmuş çikolata sosu elmalı topların üzerine dökülür. Buzdolabında soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi veya toz yeşil fıstık serpilerek servis yapılır.
(Bisküvilerin miktarı elmaların su salma oranına göre ayarlanmalı.)
Çiğdemcim bir aralar en sık yaptığım pastaydı..Çok pratik ve çok lezzetli.Elmayla cevizin ve çikolata sosun uyumu mükemmel oluyor...Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilteşekkür ederim güzel yorumunuz için. bir ara bende çok yapıyordum sonraları sanki unuttum gibi:) tekrar bu lezzeti hatırlamak istedim elma zamanı geçmeden.
Sil