Malzemeler:
- 1.5 kg. bal kabağı (dilimlenmiş)
- 2 su bardağı toz şeker
- yarım çay bardağı su
- ceviz
Kabaklar tencereye dizilir. Üzerine şeker dökülür. Su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. Üzerine ceviz serpilerek servis yapılır.
ellerine sağlık canım.nefis görünüyor.ben genellikle bisküvi ile yapıyorum.öyle daha çok seviyorum.sevgilerimle.
YanıtlaSilteşekkür ederim canım..bisküvilisini bende yapıyorum ve benimde favorim bisküvili olanı... inş yaparsam onuda paylaşırım sevgiler
SilHu hu hanimlar buskivili olanin tarifi nerededir acep. Bir yazsanizda bende ogrensem. Ellerinize saglik simdiden. Sevgiler
YanıtlaSilteşekkür ederim. bisküvili balkabaklı pasta tarifi .
SilMalzemeler:
1 kg. balkabağı (kabukları temizlenip, dilimlenmiş)
1.5 su bardağı şeker
biraz ceviz (veya fındık)
1 paket petibör bisküvi
yarım su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)
Kreması İçin:
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
2 su bardağı süt
yarım portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Üstü İçin:
hindistan cevizi (veya ceviz,fındık)
Yapılışı:
Balkabakları şeker ile birlikte yumuşayana kadar pişirilir ve daha sonra ezilir. Dövülmüş ceviz veya fındık ile karıştırılır.Dikdörtgen bir tepsiye balkabaklarının yarısı yayılır ve üstü düzeltilir. Petibör bisküviler önce süte batırılır. Daha sonra kabakların üzerine bir sıra halinde bütün olarak dizilir. Üzerine tekrar kabak püresi yayılır.Tekrar süte batırılmış bisküviler bütün halde dizilir.Krema için gerekli olan malzemeler sürekli karıştırılarak ocakta kaynayana kadar pişirilir.Bu krema tepsideki bisküvilerin üstüne dökülür.Dolapta soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi veya ceviz serpilerek servis yapılır.
Size şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.