Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 su bardağı süt
- biraz ceviz (iri dövülmüş)
Sıvı yağ ve tereyağı tencereye alınarak üzerine un eklenir. Unun rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırılarak kavrulur. Unun rengi koyulaştığında şeker ve pekmez dökülerek kısık ateşte karıştırılır. 1 yada 2 dk sonra süt eklenir. Kaynayana ve koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırılır. Ocaktan alındıktan sonra ceviz ilave edilerek kapağı kapatılarak dinlenmeye bırakılır. Ilınınca kaşıkla şekil verilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder