Malzemeler:
- 1.5 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1- 2 çorba kaşığı çam fıstığı
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- yarım portakal kabuğu rendesi
- 1 orta boy portakalın suyu
Tencereye ilk önce sıvı yağ ve irmik alınarak biraz kavrulur. Daha sonra fıstık ve tereyağı eklenerek kavrulmaya devam edilir. Ayrı bir yerde şeker, süt, su, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi karıştırılır.(Ocakta pişirilmez.) İrmiğin rengi koyulaşınca hazırlanan şerbeti dökülerek kısık ateşte karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Demlendirildikten sonra servis yapılır.
sanki kokusu geldi mis gibi,ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim
SilÇok güzel görünüyor imik helvası zaten çok güzel portakkalı olması apayrı bir lezzetli olmuştur.
YanıtlaSilellerine sağlık
teşekkür ederim. haklısınız portakal ve kabuğu çok güzel bir lezzet veriyor.
Silişte bu güzel adaşım eline sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederim
Sil