Malzemeler:
- 1 yumurta akı
- 1 su bardağı ayran (2 çorba kaşığı yoğurt ile hazırlanmış)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar tam buğday unu
- beyaz peynir (ezilmiş)
- maydanoz (kıyılmış)
- karabiber
- 1 yumurta sarısı
- ay çekirdeği
Hamur için gerekli malzemeler sırasıyla bir kaba alınarak yoğrulur. İç malzemeleri de bir kasede karıştırılır. Hamurdan küçük parçalar koparılır. Elle bastırılarak açılır. İç malzemesi konulur. Kapatılarak şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Ay çekirdeği serpilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder